TDT üye ülkelerinin Dışişleri Bakan Yardımcıları Türkiye'de toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin Dışişleri Bakan Yardımcıları Türkiye'nin davetiyle İstanbul’da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 11:28
https://www.qha.com.tr/

TDT üyesi Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın Dışişleri Bakan Yardımcıları Türkiye'nin davetiyle 5 Ekim 2023 tarihinde TDT'nin İstanbul’daki sekretaryasında bir araya geldi.

TOPLANTIYA ÜYE VE GÖZLEMCİ ÜLKELERDEN TEMSİLCİLER KATILDI

Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın temsil ettiği toplantıya; TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Alibek Bakayev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Samir Şerifov, Özbekistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Babür Usmanov, Kırgızistan Bakan Yardımcısı Aybek Moldogaziyev, KKTC Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürü Aysan Mullahasan Atılgan, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter ve Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev katıldı.

10. TDT ZİRVESİ ASTANA'DA OLACAK

Toplantıda, Kazakistan'ın 3 Kasım'da ev sahipliği yapacağı Astana’da düzenlenecek olan 10. TDT Zirvesi’nin hazırlıkları, teşkilat gündemindeki işbirliği konuları, TDT’nin güçlendirilmesine ilişkin hususlar ile Türk dünyasını ile ilgili bölgesel ve uluslararası konular hakkında müzakereler yapıldı.

TDT ÜYE VE GÖZLEMCİ ÜLKELER TÜRKİYE'NİN YANINDA

Teşkilata üye ve gözlemci ülklerin temsilcileri, 1 Ekim’de başkent Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısını kınayarak, Türkiye'nin terörizmle mücadelesinde bütün üye ve gözlemci ülkelerin Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.