TDT Ekonomi ve Ticaret Bakanları 13. Toplantısı gerçekleştirildi

17-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Kırgızistan'da TDT Ekonomi ve Ticaret Bakanları 13. Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda imzalanan bildiride "Türk Yeşil Finans Konseyi" kurulması konusunda çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:37
https://www.qha.com.tr/

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ekonomi ve Ticaret Bakanları 13. Toplantısı, 17-18 Ekim tarihleri arasında Kırgızistan'da gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı paylaşımla toplantı hakkında bilgi verdi.

BAKAN BOLAT, İŞ BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Bolat, ortak şuurla ilerleyen teşkilat üyelerinin ekonomik ve ticari açıdan sahip oldukları potansiyele değindi. Bolat "Ticaret ve enerji rotalarına yaptıkları ev sahipliği ile Orta Koridor üzerinde stratejik öneme sahip olan üye ülkeler, ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, teknoloji, savunma sanayi başta olmak üzere çok çeşitli alanlardaki iş birliğini her geçen gün güçlendiriyor." ifadelerini kullanarak üye ülkeler arasındaki iş birliğine dikkat çekti.

Toplantı sonunda imzalanan bildiri ile üye ülkeler arasındaki akdi altyapının güçlendirecek adımların atıldığını vurgulayan Bakan, Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması (DEPA) müzakerelerinin tamamlandığını kaydetti. Bolat, aynı zamanda "Türk Yeşil Finans Konseyi" kurulması için çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı. Bakan, konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13. Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısında imzaladığımız Bildiri ile üye ülkeler arasındaki akdi altyapıyı güçlendirecek adımları attık. Bu kapsamda, Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması (DEPA) müzakerelerini tamamladığımızı, Hizmet… pic.twitter.com/h3GPwOe9NN

— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) October 18, 2024

Üye ülkelerin temsilcileri olarak çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Bakan, "Türk Devletleri Teşkilatının 15. yılında üye ülkeler olarak aramızdaki ekonomik ve ticari işbirliğini siyasi liderlerimizin önderliğinde daha da güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

TDT EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANMIŞTI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu, 17 Ekim 2024 tarihinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te toplanmıştı.. TDT Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Bakanlar 13. Toplantısı öncesinde gerçekleşen toptantıda, üye ve gözlemci devletlerden üst düzey yetkililer ve uzmanlar, TDT’nin temel ekonomi ve ticaret girişimlerini gözden geçirmek üzere bir araya gelmişti.