Rusya, Kazak halkını Ukrayna'daki savaşa çekmeye çalışıyor!

İşgalci Rusya, cephede Ukrayna'ya karşı savaşmaları için Kazakistan vatandaşlarını kendi saflarına çekmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 14:15
https://www.qha.com.tr/

Rusya, Kazakistan vatandaşlarını Ukrayna'da başlattığı saldırı ve işgal girişimine dahil etmeye çalışıyor.

Kazak halkını, Ukrayna’ya karşı kendi saflarında savaştırmaya çalışan işgalciler, savaş çağrılarını yaymaya çalışıyor. Kazakistan’ın Kostanay Bölge Savcılığı, konuyu gündeme getirerek, savaşa katılanlara yönelik hapis cezasını hatırlattı.

KOSTANAY BÖLGE SAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Kostanay Bölge Savcılığının konuya ilişkin açıklamasında, "Son zamanlarda, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşıyla ilgili materyaller sosyal ağlarda aktif olarak yayımlanıyor. Aynı zamanda, Kazakistan vatandaşları savaşa davet ediliyor. Aşağılayıcı işaretlerle her iki taraf vatandaşlarının milli şeref ve haysiyetlerini zedeliyorlar" ifadelerine yer verildi.

Kostanay Bölge Savcılığı, “Bölgemizde, yerel halkı Ukrayna'daki silahlı çatışmaya katılmaları için Rusya Federasyonu topraklarına çekme girişimleri kaydedildi" açıklaması yaptı.

İŞGALCİ RUSYA SAFINDA SAVAŞANLARI 10 YILA KADAR HAPİS BEKLİYOR!

Öte yandan, güvenlik yetkilileri, bu tür ayrılıkçı eylemlerin Kazakistan Anayasası tarafından yasaklandığını hatırlattı. Ukrayna'ya karşı savaşmaya giden Kazakistan vatandaşlarının 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu vurgulandı.