Pakistan'da Çin propagandası: Doğu Türkistan'da her şey güzel

Çin yönetimi Doğu Türkistan'da dini baskıları sürdürüyor. Pakistan'da Çin tarafından propaganda etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 18:14
https://www.qha.com.tr/

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki dini baskı ve engellemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak bağımsız uluslararası insan hakları araştırma merkezlerinin raporlarında, Çin'in bölgedeki binlerce tarihi camileri ve ibadet merkezlerini bir bir yıktığı ispatlanmış ve uydu görüntüleri yayımlanmıştı.

PAKİSTAN PERSPEKTİFİNDEN XİNJİANG (DOĞU TÜRKİSTAN) DİNAMİKLERİ

Fakat Çin bununla da sınırlı kalmıyor. Müslüman Uygurlara yönelik soykırımın yaşandığı Doğu Türkistan'da, din özgürlüğünün hüküm sürdüğü yalanını yaymak için yurt dışında da propaganda faaliyetleri yürütüyor. Çin'in Pakistan Büyükeliçiliği başkent İslamabad'da geçen hafta "Pakistan Perspektifinden Xinjiang (Doğu Türkistan) Dinamikleri” adı propaganda etkinliği düzenledi. Etkinlikte Çin'in Doğu Türkistan'daki soykırım politikaları örtbas edilerek, halkın refah içinde yaşadığı, dini özgürlüğün yüksek olduğu ve herkesin çok mutlu olduğu imajı yaratılmaya çalışıldı.

ÇİNLİ YETKİLİDEN MANİPÜLASYON

Çin, Pakistan'daki devlet destekli derneklerinden biri olan Rawalpindi propaganda etkinliğin finansal kısmını üstlendi. Ayrıca etkinliğe katılan Çin Büyükelçiliği  Misyon Şefi Yardımcısı Şi Yuangqiang da etkinliğe katılan Pakistanlı yetkilileri ve yerel halkı manipüle etmeye çalıştı. Şi Yuangqiang konuşmasında, Pakistan halkının Çin'in çok yakın dostuğu olduğunu, ülkesinin Pakistan'a daha fazla ekonomik destek vereceğine söz vererek Batılı ülkelerin sözde yalanlarına kanmamaları gerektiğini bildirdi. Şi Yuangqiang ayrıca Doğu Türkistan'daki dini baskı ve diğer soykırım politikalarını örtbas ederek, "Xinjiang (Doğu Türkistan) tarhinin en iyi zamanını yaşıyor" ifadelerini kullandı.