Özbekistan Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev, Kırgızistan'da

Özbekistan Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev bugün (5 Eylül), ikili görüşmeler ve işbirliği için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 15:29
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev bugün (5 Eylül), ikili görüşmeler ve işbirliği için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunuyor. Ziyaretin özellikle on yıllardır süre gelen sınır gerginliklerini bitirmek ve Fergana vadisinde bir işbirliği vizyonu açmak öngörüsüyle düzenlendiği ifade ediliyor.

Şavkat Mirziyoyev, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ile yaptığı görüşmelerde, ajanslara yansıyan ilk haberlere göre "Kırgızistan, bizim için stratejik bir partnerdir." dedi. Mirziyoyev, Özbekistan'ın amacının komşu ülkelerle işbirliği olduğunu belirterek: "Biz sınırlarımızı dostluk sınırlarına dönüştürmeliyiz. Şundan eminim ki biz birbirimizden başka çıkış yolları bulamayız. İki ülke de birbirine yakınlaşmak için elinden gelenin en iyisini yapmalı." açıklamasında bulundu.

Görüşmelerde sınır problemlerini bitirecek ticari kaygıları da içine alan bir Özbekistan-Kırgızistan Sınır Anlaşmasının imzalanması bekleniyor.