Özbekistan'dan Türkiye'ye kurtarma ekibi ve insani yardım desteği

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in talimatıyla Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerine kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderileceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 17:46
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan, Türkiye'ye kurtarma ekipleri ve insani yardım göndereceğini açıkladı. Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi konuyla ilgili bugün açıklama yayımladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerde zarar görenlere yardım için harekete geçti. Bu kapsamda, Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığına bağlı kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye gönderilmesi için talimat verildiği öğrenildi.

ÖZBEKİSTAN'DAN İNSANİ YARDIM

Ayrıca Mirziyoyev'in talimatıyla ayrıca, depremden zarar görenlere insani yardım da ulaştırılacak. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmıştı.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye, bugün saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı. 

AFAD, depremde can kaybının bin 498'e, yaralananların 8 bin 533'e yükseldiğini açıkladı.