Mustafa Kemal Atatürk 2023 tatbikatında düşman hedefleri imha edildi

Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti ordularının ortak düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatında, temsili düşman hedefleri imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 02:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 02:41
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin katılımıyla 23-25 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşen “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatında, temsili düşman hedefleri vuruldu ve tatbikat başarıyla gerçekleşti.

DÜŞMAN SABOTAJ GRUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamda, Azerbaycan kara, hava, füze ve topçu birlikleri, özel kuvvetler ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili birliklerinin katılımıyla başlayan tatbikatta farklı görevlerin icra edildiği belirtildi. Ayrıca ortak tatbikatta temsili düşman hedeflerinin imha edildiği belirtilerek; operasyon sahasındaki sabotaj grubunun etkisiz hale getirildiği ve rehinelerin kurtarıldığı bildirildi.

3 BİN ASKERİ PERSONEL KATILDI

Bakanlık tatbikatın; Bakü, Nahçıvan ve işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinde gerçekleşeceğini bildirdi. Ayrıca, tatbikata çeşitli birliklerden toplamda 3 bin askeri personelin katıldığını aktardı. Tatbikatta her iki ülkeden 130 adet zırhlı araç, 100 adet topçu aracı ve 20'den fazla uçağın yanı sıra mühendislik teçhizatı ve küçük botlar da görev alıyor.

Türkiye ve Azerbaycan orduları arasında etkileşim ve işbirliğinin artırılmasının hedeflendiği "Mustafa Kemal Atatürk 2023" tatbikatı bugün sona erecek.