Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da İlham Aliyev ile görüştü

Slovenya temaslarının ardından 5 Eylül'de Bakü'ye ulaşan Çavuşoğlu, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 14:25
https://www.qha.com.tr/

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çeşitli temaslarda bulundu. Slovenya temaslarının ardından 5 Eylül'de Bakü'ye ulaşan Çavuşoğlu, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabında yaptığı açıklamada "Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından kabulümüzde ikili ve bölgesel işbirliği konularını görüştük." ifadelerine yer verdi.

Bugün (6 Eylül) temaslarına devam eden Çavuşoğlu, Bakü'de düzenlenecek ve Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye'nin bakanlarından oluşan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi her iki bakanla özel olarak görüşmelerde bulundu. Gürcistan'ın Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ve Azerbaycan'ın Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ile özel olarak görüşen Çavuşoğlu daha sonra Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

Çavuşoğlu katıldığı Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı hakkında "Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bölgesel işbirliğimizin güçlendirilmesi ve ortak projelerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları’yla 2017-2019 Üçlü Sektörel İşbirliği Eylem Planı’nı da kapsayan Ortak Bildiri’yi imzaladık." şeklinde açıklamalarda bulundu.