Kurbankulu Berdimuhammedov sınır birliklerini ziyaret etti

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov sınır birliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 17:43
https://www.qha.com.tr/

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov sınır birliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, İran ile sınırda yer alan Kopet Dağları bölgesinde  Devlet Güvenlik Konseyi ile saha toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, sınır kapısı kontrol noktalarını, askeri barakaları ve tesisleri inceledi. Askeri kamufulajlarla incelemesini yürüten Berdimuhammedov, askerlerin yemek ihtiyaçları ve sağlanan hizmetler hakkında sorular yöneltti.

Ayrıca sınır birlikleri tarafından yapılan el sanatları da Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'a sunuldu. Askeri birlik içerisindeki canlı müzik de askerler tarafından icra edildi. Devlet televizyonunun yayınlarına göre Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un Aşkabat'a helikopter kullanarak döndüğü belirtildi. 

Türkmenistan'ın doğudaki Afganistan sınırında ciddi bir Taliban tehditi bulunuyor. Herat'ın kuzeyinde ve Faryab bölgesindeki Taliban güçlerinden gelecek tehditlere karşı Türkmen sınır birliklerinin öneminin hayli arttığı ifade ediliyor.