KTMM'den Ganire Paşayeva için taziye mesajı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatına ilişkin meclis adına taziye mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 18:50
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov,  geçirdiği rahatsızlık sonucu dün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatına ilişkin meclis adına taziye mesajı paylaştı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın Ukrayna ve Kırım Tatar halkının dostu olduğu belirtilen taziye mesajında, “Ganire Hanım Kırım'ı çok seviyordu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olarak Kırım Tatar halkının haklarının yeniden tesisi için büyük çalışmalar yürütüyordu. KTMM ve şahsım adına Ganire Paşayeva’nın ailesi, yakınlarına ve Azerbaycan halkına telafisi mümkün olmayan bu kayıp nedeniyle başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” ifadelerine yer verildi.

TÜRK DÜNYASININ ACI KAYBI

Ömrünü Türk dünyasına adamış olan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Paşayeva geçirdiği rahatsızlık sonucu dün hayatını kaybetti. 

Ganire Paşayeva'nın cenaze namazı bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Camisi'nde kılındı. Kılınan namazın ardından Paşayeva'nın naaşı, devlet mezarlığı olan 2. Fahri Hıyaban'da defnedildi.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Paşayeva, 1998 yılında televizyonculuğa başladı.

2005'te Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanı'nın başına geçen Paşayeva, kısa süre sonra 6 Kasım 2005'te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçildi. Mecliste çeşitli görevlerde bulunan Paşayeva, son olarak Milli Meclis Kültür Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Türkiye'de sık sık bulunan, Türk dünyası üzerine çok sayıda çalışmaları bulunan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması" anlamını taşıdığını sık sık ifade ediyordu.