Kosova'da 22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali başladı

Farklı ülkelerden birçok kişinin katılım sağladığı 22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali, Kosova'da başladı. Festivale Türkiye'den de katılım var.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:45
https://www.qha.com.tr/

Kosova'nın güneyindekii Prizren şehrinde 22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali başladı. Festivalin başlangıcında 4. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı düzenlendi. Farkı ülkelerden ressamların katılım sağlayıp şehrin tarihi yerlerinin resimlerini çizdiği çalıştay, Prizren halkı tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Festival Direktörü Ethem Baymak, festival ile ilgili "Edebiyat, resim ve müzik sanatını kucaklamaya çalıştık. 10 devletten 20'ye yakın ressam geldi. Bir hafta boyunca Prizren'in güzel yerlerini, güzel manzaralarını tablolarına aktaracaklar."  açıklamasında bulundu.

"ALTAYLAR'DAN BALKANLAR'A"

Ayrıca festival kapsamında; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dünyası Müzikleri Topluluğu'nun "Altaylar'dan Balkanlar'a" adlı konser vereceği ve Türk yazar Ayşe Kulin ile gazeteci, yazar, belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk'ün söyleşi ve imza günü yapılacağı bildirildi.

Festival 22 Eylül'e kadar devam edecek.