KKTC Dışişleri Bakanı: Kıbrıs Türkü, Türk milletinin kopmaz bir parçasıdır

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta federasyon yanlılarına ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin silahlanmasına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 12:32
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Meclis konuşmasında Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Türk milletine karşı takındığı tavra tepki gösterdi. KKTC'nin devlet statüsüne, iki devletli çözüme ve Türkiye'nin rolüne dikkat çekti. Bakan, "Bu coğrafyada Kıbrıs Türkü, 90 milyonluk Türk milletinin kopmaz bir parçası bir ulusudur." dedi.

"KIBRIS TÜRKÜ, RUM DEVLETİNİN BİR TOPLUMU DEĞİLDİR"

Ertuğruloğlu meclis konuşmasında, "Kıbrıs Türkü, adına Kıbrıs Cumhuriyeti denilen Rum devletinin bir toplumu değildir. Bu coğrafyada Kıbrıs Türkü, 90 milyonluk Türk milletinin kopmaz bir parçası bir ulusudur. Bu adada bir yere varacaksak devlet statümüz ile varabiliriz. Arkamızda, ana vatanımız var. Ne bizim ne ana vatanımızın politikası, bu adada Rum'u boyunduruğumuz altına alma politikası değildir. Bu adada huzursuzluk yaratma politikası değildir" açıklamaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC'ye verdiği desteğe dikkat çekti.

"SİLAHLARI KİME KARŞI KULLANACAKSINIZ?"

Bakan Ertuğruloğlu, "Huzursuzluk yaratan, kriz yaratan güneye bakınız. Fransızdan saldırı helikopteri alan, Amerikan ordusundan eğitim alan, her geçen gün silahlanan... soruyoruz 'bu silahları kime karşı kullanacaksınız?' ne alırsanız alın yetmez. Bu coğrafyadaki mesele 3 yüz bin, 4 yüz bin Kıbrıs Türkünün meselesi değildir. Bu coğrafyadaki Kıbrıs Türkü, 90 milyonluk Türk ulusunun kopmaz bir parçasıdır" değerlendirmesini yaptı.