KKTC'de zaferlerin günü: Toplumsal Direniş Bayramı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) zaferlerin günü olan 1 Ağustos, Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü olarak kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 11:01
https://www.qha.com.tr/

Kıbrıs Adası'nın 1 Ağustos 1571 tarihinde Osmanlı tarafınan fethedilmesi, Türk Mukavemet Teşkilatının (TMT) 1 Ağustos 1958 tarihinde teşekkülü ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 1 Ağustos 1976 tarihinde kuruluşu münasebetiyle, 1 Ağustos tarihi Ada'da Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü olarak kaydediliyor.

1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethi; Kıbrıs'ta Türk varlığının yerleşmesinde, 1 Ağustos 1958 TMT’nin kuruluşu; Türk varlığının korunmasında ve 1 Ağustos 1976 GKK’nın kuruluşu ise Türk varlığının dünya üzerindeki yerinin korunması ve yaşatılması açısından önem arz ediyor. Bu üç önemli olayın aynı günde kutlanması ise Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir tarih olarak yer alıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde zaferlerin günü, 1 Ağustos Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun! pic.twitter.com/ZgrCdZCX3n

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 1, 2024

MİLLΠSAVUNMA BAKANLIĞINDAN KUTLAMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı, KKTC'nin Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutladı.

1 Ağustos KKTC Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan kahraman silah arkadaşlarımıza hayırlı, başarılı görevler diliyor; Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz!”  ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan kahraman silah arkadaşlarımıza hayırlı, başarılı görevler diliyor; Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam… pic.twitter.com/tBhPzp8z0V

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 1, 2024