KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Üçlü bir toplantıya veya başka bir formata ihtiyaç yok

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri ve GKRY lideri ile Kıbrıs sorununu çözmek için üçlü toplantıya gerek olmadığını belirtti. Tatar, federatif çözüm arayışının başarısızlığını vurgulayarak müzakerelere yeniden başlama niyetinde olmadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 16:45
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile Kıbrıs sorununu çözmek için yapılacak üçlü bir toplantı için herhangi bir neden görmediğini ve BM Genel Sekreteri’nden böyle bir davetin gelmediğini belirtti.

Tatar, "BM Genel Sekreteri Guterres'ten üçlü bir toplantı için herhangi bir davet yok. Mevcut koşullarda bu toplantının yapılmasını onaylamıyoruz. Böyle bir toplantı için bir neden yok" açıklamasını yaptı. Tatar, "Kıbrıslı Rumların niyeti, olumlu bir izlenim yaratmak ve Türk tarafına baskı yapmaya çalışmak.Bu oyunlara gelmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Tatar’a göre, adanın federatif bir temel üzerinde çözüm arayışı 2017'de Crans-Montana'daki başarısız müzakerelerde sona erdiği için, Kıbrıs Türk tarafı bu müzakereleri yeniden başlatma niyetinde değil. Tatar, "Tarafların ortak bir görüşe sahip olmadıkları gerçeği ortada olduğundan, üçlü bir toplantıya veya başka bir formata ihtiyaç yok" dedi.