KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: Türk dünyası ile ortak bir gelecek inşa etmeliyiz

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türk Dünyası Paneli'ne katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 11:55
https://www.qha.com.tr/

Kırıkkale Üniversitesi Genç Maliyeciler Topluluğu ev sahipliğinde, 16 Kasım 2023 tarihinde, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türk Dünyası Paneli" gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, panelde bir konuşma yaparak, KKTC’nin Türk dünyasındaki yerini ve Kıbrıs Türklerinin yaşadığı süreçleri anlattı.

"KIBRIS TÜRK HALKI, TÜRK MİLLETİNİN AYRILMAZ PARÇASIDIR."

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladıkları gibi KKTC'nin de 40. yılını gururla kutladıklarını belirten Fikri Ataoğlu, "Orada yaşayan tüm kardeşlerimiz Anadolu'nun bağrından kopup oraya gidenler. 1500'lü yıllardan günümüze kadar farklı tarihler içerisinde KKTC'de her şeye rağmen varlıklarını sürdürdüler. Mavi vatanın bekçiliğini, koruyuculuğunu yaptılar." ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, her adım attıkları yerde Rumların engeliyle de karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekerek 2004 yılında yapılan Annan Planı referandumunda "evet" diyenin KKTC, "hayır" diyenin ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) olduğunu anımsattı.

GKRY'nin AB'ye alındığını, KKTC'nin bir köşeye itilerek o günden bugüne her türlü ambargoya uğradığını vurgulayan Ataoğlu, "KKTC'nin dayandığı nokta, uzanıp elini dokunduğu yerin ana vatan Türkiye olmasından dolayı hiç de rahatsız değiliz. Kıbrıs Türk halkı, Türk milletinin ayrılmaz, kopmaz bir parçasıdır." dedi.

Kıbrıs Türkleri olarak oldukça sıkıntılı süreçlerden geçerek bu günlere geldiklerini, maruz kalınan ambargolara rağmen daima Kıbrıs Türkü’nün var olduğunu ve var olcağını haykırmaya devam edeceklerini vurgulayan Ataoğlu, "Kültürümüzü koruyarak, gelecek nesillere aktarabilmek için daima elimizi taşın altına koymaya hazırız. Gelecek dönemde de Türk dünyasının bir ailesi olarak meydana getirecek bir çok projemiz vardır. Bu projelerimizi el birliğinde yapmak için hazırız." ifadelerini kullandı.