Kırgızistan'ın en büyük organize suç örgütü soruşturmasında önemli gelişme!

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te etkisiz hale getirilen suç örgütü lideri Kamçibek Kolbaev'in suç ortakları tek tek gözaltına alınıyor. Tutuklamalar kapsamında, milli güreşçi Murat Ramonov gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 22:13
https://www.qha.com.tr/

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgızistan güvenlik güçlerine karşı girdiği çatışmada öldürülen "Kolya-Kırgız" mahlaslı Kırgızistan'ın en büyük suç örgütü lideri Kamçibek Kolbaev ile ilgili yürütülen dosyada soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, Kolbaev'in suç ortakları tek tek gözaltına alınıyor. 

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi (SCNS), 30 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Kolbaev ve suç ortağı olan kişilerin yasa dışı malvarlıklarının tespitine yönelik çalışmalar sırasında Murat Ramonov'un gözaltına alındığını bildirdi.

12 KEZ ŞAMPİYON OLAN KIRGIZ GÜREŞÇİ VE MAFYA LİDERİ ARASINDAKİ KARANLIK İLİŞKİ!

Öte yandan Kırgızistan'da 12 kez şampiyon olmuş ve Asya Şampiyonası'nda birçok madalya kazanmış olan Ramonov, mafya lideri Kolbaev ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 25 Ekim 2023 tarihinde sorguya çağrıldı ve 29 Ekim 2023 tarihinde mahkeme kararı ile gözaltına alındı.

Daha önce Kolbaev'in şantaj, iş adamlarına gasp ve uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla elde ettiği servetin yasallığını kanıtlamak için bütün malvarlığını bazı siyasilere devrettiği bildirilmişti.