Kırgızistan'dan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'e Danaker Devlet Nişanı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'i Danaker Devlet Nişanı'na layık gördü.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 14:50
https://www.qha.com.tr/

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk dünyasındaki başarılı faaliyetleriyle göz önüne çıkıyor. Türkiye'de aktif olarak genel sekreterlik görevi yürüten Raev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından Danaker Devlet Nişanı'na layık görüldü.

CUMHURBAŞKANI CAPAROV KARARI İMZALADI

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 2000 yılından bu yana uluslararası barışın, dostluğun ve iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sunan kişilere Danaker Devlet Nişanı takdim ediyor. Caparov, bu sene ödüle layık gördüğü Raev'e nişanın teslim edilmesine yönelik ilgili kararı imzaladı. 

Kırgız Türkü, iletişimci, gazeteci olan Raev, Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasına yönelik çalışmalara önemli katkıda bulunuyor. 

TÜRKSOY'UN KURULUŞU 

TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'de imzalanan anlaşma ile kuruldu. Teşkilata daha sonra; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gagauzya, Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tuva ve Hakas cumhuriyetleri gözlemci üye olarak katıldı. Türk kültürünü korumak için amacıyla kurulan ve faaliyetlerini yürüten TÜRKSOY, Daimi Konsey Toplantıları ile her yıl üye ülkelerin kültür bakanlarını bir araya getiriyor.