Kırgızistan'da bazı tarım ürünlerinin ihracatı yasaklandı

Rusya'nın Ukrayna tahılının dünya pazarlarına açılmasını engellemesi dünyada gıda krizine neden oldu. Kırgızistan yönetimi, bu kapsamda bazı tarım ürünlerinin yurt dışına çıkışını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 17:59
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaş ve son olarak Tahıl Koridoru Anlaşmasından tek taraflı çekilmesiyle Ukrayna tahılının dünya pazarlarına açılamaması büyük bir gıda krizine neden oldu. Bu kapsamda, Kırgızistan'da bu durumdan etkilendi.

Kırgızistan yönetimi bazı tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatını yasakladı. Kırgızistan Tarım Bakanlığı 5 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırgızistan'dan belirli türdeki tarım ürünlerinin ihracatına geçici bir yasak getirildiğini açıkladı.

İNSANİ YARDIMLARI ETKİLEMEYECEK

Bakanlık bu kısıtlamanın, belirli türdeki tarım ürünlerinin yeniden ihracatını ve ayrıca Kırgızistan Bakanlar Kurulu tarafından ülkelere gönderilen insani yardımları etkilemeyeceğini kaydetti.

TAHIL VE YEM ÜRÜNLERİ YASAKLANDI

Geçici yasağın nedenlerini belirtmeyen bakanlık yasaklanan ürünlerin, "ot, saman, kepek, arpa, makarna, pirinç, mısır, çavdar, buğday" olduğunu kaydetti.