Kırgız Türkü güreşçiler Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'na damga vurdu

Kırgız Türkü güreşçiler İspanya'da düzenlenen 2024 U20 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek altın ve bornoz madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 11:10
https://www.qha.com.tr/

Kırgızistanlı güreşçiler dünya sahnesinde kendini göstermeye devam ediyor. İspanya'da 2-8 Eylül 2024 tarihleri arası düzenlenen 2024 U20 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Kırgız Türkü güreşçiler altın ve bornoz madalya kazandı.

87 KİLOGRAMDA ŞAMPİYON

Kırgız güreşçi Asan Canışov, İspanya'da düzenlenen 2024 U20 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Canışov, 87 kilogramda mücadele ettiği kategoride, Gürcistan, İsveç ve Romanya'dan rakiplerini yenerek finalde Azerbaycan Türkü güreşçi Coco Samadov'u 8-0 mağlup etti. Bu galibiyetle, Canışov Dünya Şampiyonu olarak altın madalyayı kazandı.

SAMAGAN ORMONOV'TAN BÜYÜLEYİCİ PERFORMANS

Diğer bir Kırgız Türkü güreşçi Samagan Ormonov, 130 kilogramda bronz madalya kazandı. Ormonov, ilk turda Çek rakibini mağlup ettikten sonra İranlı güreşçiye yenilerek finale yükselememişti. Ancak, repesajda Azerbaycan Türkü Mazaim Mardanov ve Ermeni Aramayis Harutyunyan'ı yenerek bronz madalyayı kazandı.

GÜREŞ SPORUNDA KIRGIZİSTAN'IN YÜKSELEN YILDIZLARI

Kırgızistan, 87 kilogramda altın ve 130 kilogramda bronz madalya kazanarak, uluslararası güreş arenasında önemli bir başarı elde etti. Asan Canışov ve Samagan Ormonov'un başarıları, ülkenin güreş sporundaki güçlü konumunu pekiştirdi.