Kırgız borsası, bölgesine liderlik ediyor

Kırgız Borsası, 2024'ün ikinci çeyreğinde beş kat artışla 600 milyon doların üzerinde sermayesiyle Avrasya Ekonomik Birliğine liderlik ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 14:46
https://www.qha.com.tr/

Kırgız Borsası (KSE); Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Belarus'u içeren Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) işlem hacminde en yüksek büyümeyi bildirdi. 2024 için KSE'nin kapitalizasyon hacmi 636 milyon dolara ulaştı. Bu artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre beş kat büyüklükte olduğu bildirildi.

TÜM MENKUL KIYMET İŞLEMLERİ ARTIK KSE ÜZERİNDEN YAPILACAK

KSE Başkan Yardımcısı Aida Codulova konuya ilişkin 7 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, bankaların ve devlete bağlı şirketlerin bu ek sermayelendirme çabalarında etkili olduğunu belirtti. Codulova, ister kamu ister özel olsun tüm menkul kıymet işlemlerinin artık KSE üzerinden yapılmasının zorunlu hale getirildiğini kaydetti.

KSE KRİPTO BORSASI SEKTÖRÜ KURMAYI PLANIYOR

Codulova öte yandan KSE olarak, şu anda sistemini modernize etmek ve erişilebilirliği iyileştirmek için yeni bir yazılım üzerinde çalıştıklarını belirterek, halka arzları araştırmak, dijitalleşmeyi, emtia ve kıymetli metaller sektörlerini geliştirmek için çalıştıklarını aktardı. Ayrıca, döviz çiftlerinde ticaret başlatmayı ve bir kripto borsası sektörü kurmayı planladıklarını bildirdi.