Kıbrıs sorunu için yeni adım: Taraflar 15 Ekim'de bir araya geliyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs'taki tarafları New York'ta bir araya getirmek üzere davet etti. 15 Ekim'de gerçekleşecek gayriresmî toplantı, Ada'daki barış süreci için önem arz ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 15:50
https://www.qha.com.tr/

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Adası'ndaki iki tarafı gayriresmî istişareler için bir araya getirmek üzere davet etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, 15 Ekim'de gerçekleşecek olan görüşmelere katılacak.

NEW YORK'TA GERÇEKLEŞECEK AKŞAM YEMEĞİ

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili önemli detaylar paylaştı. Tarafların, New York'ta düzenlenecek "gayriresmî akşam yemeği" etkinliğinde bir araya geleceği ifade edildi. Dujarric, her iki tarafın da daveti kabul ettiğini açıkladı.

Gayriresmî görüşme ile birlikte Kıbrıs'taki müzakerelerin yeniden ivme kazanması bekleniyor. 15 Ekim'deki bu toplantı, Ada'daki barış süreci açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

GÖRÜŞMENİN BİR GÜNDEMİ YOK

Görüşmeye ilişkin olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gayriresmî akşam yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacak ve iki lider sosyal ortamda karşılıklı görüş alış verişinde bulunacak." denildi.