Kazakistan, Rusya karşıtı Yakut aktivisti gözaltına aldı!

Kazakistan, Yakutistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını savunan ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşa karşı çıkan bir aktivisti gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 10:53
https://www.qha.com.tr/

Kazakistan, Rusya'nın talebi üzerine Yakutistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için mücadele eden bir aktivisti gözaltına aldı. RFE/RL'nin 11 Ekim 2023 tarihinde aktardığı habere göre, Almatı polisi 9 Ekim gecesi Yakutistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için mücadele eden Direniş Hareketi aktivisti Akhal Ammosov'un Rusya'nın talebi üzerine gözaltına alındığını bildirdi.

KAZAK POLİSİ AKTİVİSTİ TAKİP ETMİŞ

Öte yandan Ammosov'un meslektaşları, Kazak polisinin son birkaç gündür aktivisti takip ettiğini bildirdi. Ammosov'un bir kaç gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı belirtildi.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGAL GİRİŞİMİNE VE SAVAŞ SUÇLARINA KARŞI PROTESTO DÜZENLEMİŞTİ

Ammosov daha önce Rusya'nın Ukrayna'ya karşı topyekun işgal girişimini eleştirmiş ve para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca birçok kez savaş karşıtı protestolar düzenlemişti. En son geçen yıl Rus silahlı kuvvetlerine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınırken ülkeden kaçarak Kazakistan'a yerleşmişti.