Kazakistan'ın gönderdiği insani yardım Türkiye'ye ulaştı

Kazakistan hükumetinin Türkiye'de depremden etkilenen bölgelerdeki afetzedeler için gönderdiği 55 ton ek insani yardımı Türkiye'ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 17:39
https://www.qha.com.tr/

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde can kaybı sayısı 40 bine yaklaştı. Türk dünyası, Türkiye'nin yaralarını sarmak amacıyla faaliyet yürütüyor.

Kazakistan hükumetinin depremzedeler için gönderdiği toplam 55 tondan oluşan çadır, ısıtıcı, sıcak tutan giysi ve diğer ihtiyaç malzemelerini taşıyan uçağın Gaziantep Havalimanı'na indiği bildirildi.

Gaziantep havalimanına inen uçağı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev karşıladı. Çavuşoğlu, Sapiyev ile bir araya gelerek yardım için Kazak hükumetine teşekkür etti.

Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hükumete, Türkiye'ye 1 milyon dolar değerinde acil destek sağlama ve ardından ek insani yardım gönderme talimatı vermişti.