Kazakistan Donanma Günü'nü kutluyor

Kazakistan Deniz Kuvvetleri kuruluşunun 31. yıl dönümünü kutluyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 17:17
https://www.qha.com.tr/

Kazakistan Deniz Kuvvetleri, dönemin Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatiyla 2 Nisan 1993'te kuruldu. Nazarbayev o tarihte Kazak Donanmanmasının ülkenin silahlı kuvvetlerinin bağımsız bir kolu olarak kurulmasının temelini atan tarihi bir kararnameyi imzaladı. Kazakistan Deniz Kuvvetleri, 7 Mayıs 2003 tarihli başkanlık kararnamesi ile silahlı kuvvetlerin ayrı bir kolu olarak onaylandı.

KAZAKİSTAN DENİZ KUVVETLERİNİN KURULUŞUNUN 31. YIL DÖNÜMÜ

Kazakistan Savunma Bakanlığından Deniz Kuvvetlerinin kuruluşunun 31. yıl dönümü dolayısıyla 2 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Kazak Donanmasının Hazar Denizi'nin Kazak kısmındaki liman bölgeleri, petrol ve gaz sahaları dahil olmak üzere devlet sınırının güvenliğini sağlamada ve stratejik tesisleri korumada önemli rol oynadığı kaydedildi.

KAZAK DONANMASI

Öte yandan Kazak Donanmasının Hazar Denizi bölgesindeki önemine değinilen açıklamada, "Kazak Donanması, deniz teçhizatı alanındaki en son başarıları yansıtan, yerli ve yabancı üretim de dahil olmak üzere modern gemiler ve silahlarla donatılmıştır. Gemiler dünyanın önde gelen askerî okullarında eğitim almış subaylar tarafından komuta ediliyor. Kazak Donanması, Cumhuriyet tatbikatlarına ve uluslararası yarışmalara katılarak yeteneklerini ortaya koyuyor" ifadelerine yer verildi.