Kazakistan, 9 Mayıs'ta askeri geçit töreni yapmayacak

Kazakistan, Sovyetler Birliğinden kalan bir gelenek olan 9 Mayıs "Zafer Bayramı" gününde askeri geçit töreni düzenlemeyecek. Sovyetlerin kanlı mirasını anımsatan 9 Mayıs etkinlikleri, Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan eden ülkeler tarafından iptal ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 12:46
https://www.qha.com.tr/

Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca insanı cephelerde ölüme göndererek kazandığı savaşa ithafen her yıl 9 Mayıs'ta düzenlenen törenler, bu sene Rusya'nın bir çok bölgesinde kutlanmayacak. Ayrıca, Sovyetler Birliğinden bağımsızlığını ilan edilen ülkeler, Sovyetlerin kanlı mirasını anımsatan bu günde yapılan etkinlikleri bir bir iptal ediyor.

Kazakistan, Sovyetler Birliğinden kalan bir gelenek olarak bilinen Zafer Bayramı Günü için askeri geçit töreni düzenlemeyeceğini açıkladı.

GEÇİT TÖRENİNİN İPTALİNE NEDEN OLARAK BÜTÇE GÖSTERİLDİ

Kazakistan Savunma Bakanlığı, 9 Mayıs törenlerinin iptaline ilişkin açıklama yaptı. Savunma Bakanlığı, “Kazakistan'da 2023 yılında askeri geçit töreni düzenlenmesi, bütçeyi koruma ve diğer sorunları çözme ihtiyacı nedeniyle planlanmıyor" dedi. Kazakistan Savunma Bakanlığı, önceliklerinin Kazakistan Silahlı Kuvvetleri birimlerinin gerekli muharebe hazırlık ve hareketlilik seviyesini korumak olduğunu ifade etti.

ETKİNLİKLER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERİLECEK

Kazakistan Savunma Bakanlığı, 7 ve 9 Mayıs 2023  tarihlerinde düzenlenmesi planlanan etkinlikler hakkında detaylı bilgi vereceğinin altını çizdi. Kazakistan geçen sene de askerî geçit törenini aynı gerekçelerle iptal ederken, Kazakistan Savunma Bakanı Orgeneral Ruslan Jaksılıkov, bir geçit töreninin ülkeye 4 milyar tengeye mal olduğunu söyledi

.