Kazak sporcular, Kış Olimpiyatları için Güney Kore'de

Kazak sporcular, 9 - 25 Şubat tarihleri arasında 23'üncüsü düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere Güney Kore'ye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 12:03
https://www.qha.com.tr/

Kazak sporcular, 9 - 25 Şubat tarihleri arasında 23'üncüsü düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere Güney Kore'ye ulaştı. 2018 Kış Olimpiyatları'nda yedi spor ve 15 disiplin dahilinde, 95 ülkeden 3 binden fazla sporcu yarışacak. Özellikle kayak disiplininde turistler arasında oldukça popüler olan Pyeongchang şehrinde düzenlenecek olan oyunlar, 12 tesiste gerçekleştirilecek.

Pyeongchang Belediye Başkanı Kim Mi Ran, tarım bölgesi olması sebebiyle şehirde daha önce fazla restoran ve otel bulunmadığına dikkat çekerek, "Pyeongchang'ın, Kış Oyunları'nın ana merkezi olarak onaylanmasıyla birlikte 50 binden fazla yeni otel odası açtık ve bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. İhtiyaç olması halinde çevre şehirler de, konukları memnuniyetle ağırlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Oyunların gerçekleştirileceği ikinci şehir durumundaki Gangneung'da da Kazak atletler ve sporculardan oluşan önemli bir topluluk bulunuyor. Kazak Tv'nin haberine göre, Kazak sporcuların dünyanın en iyilerinden kabul edildiği "Kısa Mesafe Sürat Pateni", Gangneung şehrinde ilgiyle takip edilecek disiplinlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Şehir sakinlerinden Chon in O, halihazırda pek çok buz pistine sahip olduklarını dile getirirken, Kış Oyunları vesilesiyle yeni bir pist daha inşa edildiğini aktararak, "Gangneung'da bu disiplin oldukça seviliyor çünkü altın madalyalı bir sporcumuz şehrimizde ikamet ediyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan başkent Seul ve Gangneung şehirleri arasında hızlı tren seferlerinin de devam ettiği duyuruldu. Ayrıca dünyada ilk defa 5G internet teknolojisi de Kış Olimpiyatları boyunca kullanılmış olacak.