Irak güvenlik güçleri Türkmenleri yerlerinden ediyor

Irak'ta Türkmenlere yönelik baskılar terör unsurlarının yanı sıra Irak güvenlik güçleri bünyesindeki odaklarla da sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 15:26
https://www.qha.com.tr/

Irak'ta Türkmenlere yönelik baskılar terör unsurlarının yanı sıra Irak güvenlik güçleri bünyesindeki odaklarla da sürdürülüyor.

Kerkük'te Türkmenlere yönelik tehditler ve zorbalıklar, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW-Human Rights Watch) tarafından tespit edilerek duyuruldu.

7 Mayıs tarihli açıklamaya göre İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kürtlerin Kerkük'te yerinden olmuş Türkmenlerin kenti terk etmeye zorlamakta olduğunu bildirdi. Türkmenlerin bölge hükümetinin Asayiş güvenlik güçlerince kimliklerine el konulduğu, karşı çıkanların da taciz edildiği belirtildi. Türkmen unsurların Irak'ın başka bölgelerine hareket etmeleri yönünde baskı uygulandığı da raporda dile getirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Doğu müdür yardımcısı Lama Fakih konuyla ilgili olarak, "Kürtler Türkmenleri rahatsız etmeyi bırakmalı ve yasa dışı olarak Kerkük'ü terk etmeye zorlamamalıdır" açıklamasında bulundu.

Raporun tamamı (İngilizce olarak) buradan (Iraq: Kirkuk Security Forces Expel Displaced Turkmen) okunabilir.