Dünya Göçebe Oyunları madalyaları tanıtıldı

Kazakistan'da düzenlenecek olan 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda kazanan sporculara takdim edilecek madalyalar tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 14:00
https://www.qha.com.tr/

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Dünya Göçebe Oyunları'nın hazırlıkları devam ediyor. Kazakistan 8-14 Eylül 2024 tarihleri arasında, Türkistan coğrafyasında var olan göçebe kültürü geleneklerine dayanan etnik sporların sergilendiği 5. Dünya Göçebe Oyunları'na ev sahipliği yapacak.

İLK 3'E GİREN SPORCULARA VERİLECEK MADALYA

5. Dünya Göçebe Oyunları'nın hazırlık ve organizasyon müdürü Nail Nurov 1 Ağustos 2024 tarihinde ilk 3'e giren sporculara verilecek altın, gümüş ve bronz madalyaların tanıtımı yaptı. Nurov, 8-13 Eylül'de Kazakistan'ın ev sahipliğinde yapılacak 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda birinci, ikinci ve üçüncü olacak sporculara verilecek madalyaların hazır olduğunu belirtti.

RUNİK KARAKTER AYRINTISI

5. Dünya Göçebe Oyunları'nın logosunun rengi olarak göçebe kültürdeki insanların ev eşyalarını süslediği ve kan, ateş, yaşam enerjisi ve güneşle ilişkilendirilen karnelyan taşının rengi olan açık kırmızıyla tasarlandığını anlatan Nurov, logodaki yazıda ise eski Türk alfabesi olan runik karakterlerin kullanıldığını bildirdi.

KAZAK YURDUNUN TACI

Nurov ayrıca, "Madalyanın ortasında oyunların logosu var. Madalya'da ileriye doğru hareket eden, kazanma ve başarılı olma arzusunu simgeleyen bir güneş adam temsil ediyor. Madalyanın konturu, madalyayı çerçeveleyen ulusal sembolümüz olan şanırak (Kazak yurdunun tacı) ile yapılmıştır” ifadelerini kullandı.