Dünya Göçebe Oyunları Kazak turizmini yükseltti

Kazakistan eylül ayının ilk iki haftasında toplam 597 bin turist ağırladı. Ülkedeki turist sayısının artışında 5. Dünya Göçebe Oyunları etkili oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 21:17
https://www.qha.com.tr/

Kazakistan, bu yılın eylül ayında turist akınına uğradı. Ülkeyi eylül ayının yalnızca ilk iki haftasında toplam 597 bin turist ziyaret etti. Turist sayısının artmasında Kazakistan'da gerçekleşen 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın ve ünlü Kazak sanatçı Dimaş Kudaybergen'in konseri etkili oldu. Gerçekleşen bu etkinliklerde Kazakistan, toplam 89 ülkeden ziyaretçi çekti.

Kazakistan Cumhuriyeti Turizm ve Spor Bakan Yardımcısı Yerzhan Yerkinbayev, artan ziyaretçi sayısıyla ilgili “Komşu devletlerin yanı sıra Çin, Hindistan, Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başlıca ülkeler arasında yer aldı. Çin'den 33 binden fazla, Hindistan'dan 6 binden fazla, Almanya'dan 4 binden fazla ve ABD'den yaklaşık 2 bin turist geldi.”  açıklamasında bulundu. 

DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI KAZAKİSTAN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADI

Kazakistan'daki turist hareketlerini ve göç kontrolünü takip ve analiz etmekten sorumlu eQonaq bilgi sistemi, Kazakistan'daki turist sayısının artmasında etkili olan 5. Dünya Göçebe Oyunları'na katılanların Kazakistan ekonomisine tahmini olarak 625 bin dolar katkı sağladığını açıklandı.

5. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI

Dünya Göçebe Oyunları'nın beşincisi bu sene Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşti. Toplamda 90 ülke ve 2 binden fazla sporcu katılım sağladı. Göçebeler Dünyası Etno Köyü'nde gerçekleşen oyunlar, 8-13 Eylül arasında gerçekleşti. Oyunlar "Büyük Bozkırda Buluşma" sloganıyla tertip edildi. 5. Dünya Göçebe Oyunları’nda birinciliği 43’ü altın, 34’ü gümüş, 37’si bronz olmak üzere toplamda 114 madalya kazanan ev sahibi Kazakistan elde etti. 6. Dünya Göçebe Oyunları'nın Kırgızistan'da düzenlenmesi kararı alındı.