Doğu Türkistan'da çocuk toplama kampları gerçeği

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da Uygur Türkü çocukları, Çinlileştirmeye devam ediyor. Alman araştırmacı Dr. Adrian Zenz, Doğu Türkistan'da çocukların hapishane benzeri okullara kapatıldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 15:04
https://www.qha.com.tr/

Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki sistematik baskı ve asimilasyon politikası tüm hızıyla devam ediyor. Uygur Türkü küçük çocuklar ailelerinden zorla alıkonuluyor. Çin yönetimi, son yıllarda toplama kamplarının yanı sıra çocuk kampları da inşa ediyor.

ALMAN ARAŞTIRMACIDAN DİKKAT ÇEKEN RAPOR

Doğu Türkistan'da milyonlarca insan toplama kamplarına atıldıktan sonra ortada kalan küçük çocuklar, Çin Komünist Partisinin kurbanı haline geldi. Alman araştırmacı Dr. Adrian Zenz'in hazırladığı raporda, Doğu Türkistan'da çocukların da sözde okul benzeri kamplara kapatıldığı bildirildi.

TOPLAMA KAMPLARINDA 1 MİLYON ÇOCUK VAR

Zenz raporunda, Doğu Türkistanlı olup da yatılı okullarda eğitim gören çocukların sayısında son iki yılda sıra dışı bir artış yaşandığını belirtti. 2017-2019 döneminde daha önce 500 bin olan şehir dışına giden öğrenci sayısında yaklaşık 380 binlik bir artış olduğunu ve bu rakamın toplamda neredeyse 1 milyona yaklaştığını kaydetti. 

KAŞGAR YARKENT'TE 10 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞUN AİLESİ TOPLAMA KAMPLARINDA

Zenz’in Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesinde Yarkent civarındaki çocuklara dair ulaştığı belgelere göre, 10 binden fazla çocuğun ailesi toplama kamplarına gönderilmiş durumda. Hem annesi hem de babası kamplara gönderilen çocukların sayısı bin civarında. Bu çocukların büyük çoğunluğu devlet kontrolündeki yatılı okullara yani çocuk toplama kamplarına gönderiliyor.  

ÇOCUKLARIN BİRÇOĞU 10 YAŞ ALTI!

Zenz raporunda, Yarkent'ten alınıp çocuk kamplarına götürülen çocuklar ile ilgili, "Kamplara götürülenler genellikle 1 ile 10 yaş arasındaki küçük çocuklardan oluşuyor. Eğitimi silaha dönüştüren devlet, bir grubu sadece yukarıdan aşağıya değil kendi özünden ve köklerinden söküp atmak istiyor" ifadelerini kullandı.