Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana isimli kitabı Azerbaycan Türkçesiyle basıldı

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana isimli kitabı, Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından Azerbaycan Türkçesiyle basıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 21:03
https://www.qha.com.tr/

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Kırgız edebiyatının, Türk dünyasının ve dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Cengiz Aytmatov'un eserlerine yönelik ilgi günden günden artıyor. Aytmatov'un "Toprak Ana" isimli kitabı bir kez daha Azerbaycan'da raflara girdi. Azerbaycan Türkçesi ile piyasaya sürülen eser, okuyucularını bekliyor. 

TOPRAK ANAKİTABI  AZERBAYCAN TÜRKÇESİYLE YAYIMLANDI Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95. yıldönümü vesilesiyle Toprak Ana isimli kitap, Azerbaycan Türkçesinde "Tarla Ana" ismiyle basıldı. Eserin tanıtımı başkent Bakü'de 9. Uluslararası Kitap Fuarı'nda yapıldı. Tanıtıma; Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı yöneticileri, Türk Devletleri Teşkilatına üye ve gözlemci ülkelerin büyükelçileri, milletvekilleri, kültür ve sanat camiasından isimler katıldı. Etkinlikte, kitaptan bir kısım Bakü Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Cengiz Aytmatov'un zengin mirasının tanıtımı için eserin basıldığı ve Azerbaycan ile Kırgızistan arasındaki edebi ve kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.