Bulgaristan'da Dulovo’nun 4 köyünde kısmi afet ilan edildi

Bulgaristan'da nüfusunun büyük bölümü Türklerden oluşan Dulovo (Akkadınlar) ilçesine bağlı dört köyde kısmi afet durumu ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 12:26
https://www.qha.com.tr/

Bulgaristan'ın Türk bölgelerinde yer alan Dulovo (Akkadınlar) ilçesine bağlı, Dolets (Deremahalle), Prohlada (Çeyrekçi), Polkovnik Taslakovo (Baharköy) ve Kolobır (Baylarköy) köylerinde 4 Kasım 2023 tarihinden bu yana devam eden şiddetli yağmur, dolu ve fırtına sebebiyle kısmi afet ilan edildi.

BULGARİSTAN'IN BAZI BÖLGELERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Bölgede meydana genel felaket sonrasunda altyapı hizmetleri, evler ve arabalar ciddi zarar gördü.

Geçici olarak Dulovo Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yüksel İsmail'in emriyle afet ve kazalara yönelik belediye eylem planı uygulamaya konuldu. Belediyeye ulaşan ihbarlar, sonrasında hasarların azaltılması üzere yetkili makamlara yönlendirildi.

Yağmur ve fırtınadan en çok etkilenen köy ise Dolets köyü oldu. Köyde yaşanan felaket sonrasında 80'den fazla evin çatısı uçtu.

Bölgeye elektrik dağıtımı hizmetini sağlayan Energo-Pro şirketinin yaptığı açıklamada Bulgaristan'ın kuzey doğusunda bir bölümünde elektrik temininde sorun çıktığı, 11 yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi.