Birleşmiş Milletler, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek verdi

BM Genel Sekreteri Temsilcisi Stefan Dujarric, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek verdiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 11:43
https://www.qha.com.tr/

Birleşmiş Milletler (BM), Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne destek verdiğini açıkladı. BM Genel Sekreteri Temsilcisi Stefan Dujarric, 13 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyinin, Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü teyit eden kararlarını hatırlatmak istiyoruz ve Ermenistan'ı bunlara tam saygıyla yaklaşmaya çağırıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Stefan Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Ermenistan ve Azerbaycan'a, bölgede barış ve güvenlik adına ilişkilerin uzun vadeli normalleşmesine yönelik çabaları harekete geçirme çağrısında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

ERMENİ AYRILIKÇILAR, KARABAĞ’DA SÖZDE SEÇİM DÜZENLEDİ

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermenistan ve Rusya tarafından finanse edilen Ermeni ayrılıkçılar, 8 Eylül 2023 tarihinde sözde Cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, aynı gün yaptığı açıklamada, sözde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini provokasyon olarak nitelendirdi. Bakanlık, "Bu yasa dışı örgütün sözde seçimleri, son derece provokatif bir adımdır” ifadelerini kullandı.