Birinci Karabağ Savaşı şehidi 32 yıl sonra defnedildi

Azerbaycan'da Birinci Karabağ Savaşı'nda şehit olan Seferali Seferov'un naaşı, Sumgayıt'ta bulunan Şehitler Hiyabanı'na defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 16:58
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'da Birinci Karabağ Savaşı'nda şehit düşen Seferali Seferov'un naaşı, 20 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen törenle Sumgayıt'da bulunan Şehitler Hiyabanı'na defnedildi. Cenaze törenine şehidin yakınları, kolluk kuvvetleri, askerler ve halk eşlik etti.

27 Aralık 1973'te Ermenistan'ın Gafan bölgesinin Davruz köyünde doğan Seferali Seferov, 29 Eylül 1992'de Ağdam bölgesinin Sirkhavand köyünde çıkan çatışmadan geri dönememişti. Şehit olduğu köyün mezarlığına meçhul bir asker olarak gömülmüştü.

AZERBAYCAN, KAYIP KİŞİLERİN BULUNMASI İÇİN ERMENİSTAN İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIR

Azerbaycan Cumhuriyeti Esirler, Kayıp ve Rehin Alınan Vatandaşlar Devlet Komisyonu, Ermenistan ile bu konuda iş birliği yapmaya hazır olduğuna dair bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, 1. Karabağ Savaşı esnasında 3 bin 890 Azerbaycan Türkünün kayıp olarak kaydedildiğini, kayıp kişilerin bulunması ile ilgili Ermenistan ile birlikte hareket edilebileceği beyan edilmişti.

Komisyonun resmî açıklamasında, "Devlet Komisyonu olarak, her iki tarafa ait kayıp şahısların aranması alanında, doğruluk ve şeffaflık ilkelerini gözeterek ve karşılıklı güven ortamında, Ermenistan Cumhuriyeti'nin ilgili yapılarıyla iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz." ifadelerine yer verilmişti.