Bağımsız Tataristan hükumetine iki Başbakan Yardımcısı atandı

Bağımsız Tataristan Hükumeti, dini ve milli meseleler ve spor konusundan sorumlu iki Başbakan Yardımcısı atadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 10:14
https://www.qha.com.tr/

Bağımsız Tataristan hükumetinin, 12 Mart 2023’te çevirimiçi gerçekleşen oturumunda Başbakan Rafis Kaşapov, Başbakan Yardımcılığı için 2 aday gösterdi. Başbakan, Milli ve Dini Meselelerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Aida Abdrahmanova, Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Nafis Kaşapov’u sundu. Her iki aday da oybirliğiyle kabul edildi.

AİDA ABDRAHMANOVA, TATARİSTAN'I MOSKOVYA İŞGALİNDEN KURTARACAĞIZ!

Bütün Tatar Toplum Merkezinin İsveç Temsilcisi, “Risala” Tatar Kültür Merkezinin Başkanı, “Özgür Milletler Birliğinin” (Free Nations League) üyesi Aida Abdrahmanova, "Bana Bağımsız Tataristan Hükumeti tarafından gösterilen itimat için teşekkür ediyorum. Ben Tataristan’ı Moskova işgalinden kurtarma gibi büyük bir projeye katıldığımdan dolayı gurur duyuyorum. Fakat kendimizin Bağımsız demokratik devletimizi, Tataristan'ı kurmamız millet olarak hayatta kalmamızı sağlar. Ben bir Bakan olarak, Bağımsız Tataristan'daki herkese, milletine ve dinine bakmadan, destek olmaya çalışacağım” açıklamasında bulundu.

BAĞIMSIZ TATARİSTAN'DA SPOR, DEVLET SİYASETİNİN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİ HALİNE GELECEK

Özgür İdil Ural Hareketi'nin Polonya Temsilcisi, siyasi aktivist Nafis Kaşapov, uzun bir süredir Rusya’nın baskıcı ve totaliter rejimine karşı mücadelesini sürdürüyor. Nafis Kaşapov’un Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine gelmesinin en önemli sebebi, kendisinin aktif bir sporcu olması. Nafis Kaşapov, Bağımsız Tataristan’da spor ve beden eğitimini devlet siyasetinin önemli unsurlarından biri yapmayı amaçlıyor.