Azerbaycanlı gazeteciye 6 yıl hapis

Azerbaycanlı tutuklu gazeteci Efgan Muhtarlı 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 15:59
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycanlı tutuklu gazeteci Efgan Muhtarlı 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Muhalif gazeteci Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten bir kaçırma operasyonu ile Bakü'ye getirilerek tutuklanmıştı.

Meydan TV'nin haberine göre bugün 12 Ocak'ta Azerbaycan'ın, Gürcistan sınırındaki Balaken şehrindeki Bölge Mahkemesi'nde Efgan Muhtarlı'nın davası görüşüldü. Davada Efgan Muhtarlı'ya cinayet işlediği ve ülkeye yasadışı döviz soktuğu iddia edildi. Hakim neticede Efgan Muhtarlı'yı cinayet ve yasa dışı dövizleri ülkeye sokmaktan suçlu buldu ve 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Efgan Muhtarlı mahkemede iddiaların asılsız olduğunu, kendisinin zaten Gürcistan'dan hukuksuz bir şekilde kaçırıldığını ve tüm isnat edilen suçların arkasında Aliyev ailesine olan muhalifliği olduğunu aktardı. Efgan Muhtarlı mahkemede: "Savcıya göre ben cinayeti 10 bin doları ülkeye sokmak için işlemişim. Bu çok komik bir iddia. Ben 10 bin doları arkadaşlarım arasında bölerek ve ya hükümete bildirerek vergisi ile beraber rahatça ülkeye sokabilirdim. Kanunsuzluğu bile beceremiyorlar. Beceriksizler. Benim hapse atılmamın esas başka sebepleri var. Burada oturan adamların hepsi beni tanıyorlar. Biliyorlar ki ben 15 yaşında halk hareketine katıldım. 17 yaşımda Karabağ Savaşı'na gittim. Hususen de ömrü hayatımda Aliyevlerin hakimiyeti sırasında bu ailenin ülkenin servetine el koymasına sessiz kalmadım." ifadelerinde bulundu.

Efgan Muhtarlı bilindiği gibi 29 Mayıs’ta Gürcistan'ın başkenti Tiflis’ten kaçırılıp Azerbaycan’a getirilmiş ve hapse atılmıştı. Efgan Muhtarlı gibi birçok Azerbaycanlı muhalif gazeteci ve aktivist adi suçlarla mahkemelerde yargılanıp cezaevlerine atılıyor. Uyuşturucu ve cinayet iddiaları bunların başında geliyor.