Azerbaycan ve Kazakistan arasındaki ekonomik iş birliği büyüyor

Azerbaycan'ın son 10 yılda Kazakistan'a gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarının 168 milyon dolara yaklaştığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:46
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın son 10 yılda Kazakistan'a gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarının 168 milyon dolara yaklaştığı kaydedildi. Söz konusu bilgiler bugün, 17 Ocak'ta Kazakistan Maliye Bakanı Bakhıt Sultanov tarafından paylaşıldı.

Kazakistan Parlamentosu'nda gerçekleştirilen oturumda ayrıca, iki ülke arasında çifte vergilendirme ile vergi kaçakçılığının önlenmesi konusunda sağlanan mutabakat metnine onay verildi. Kazakistan ve Azerbaycan arasında vergilendirmeye dair konuların yasal bir zemine oturtulmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Sultanov, bahse konu mutabakatın onaylanmasıyla birlikte iki ülkenin vergi dairelerinin daha kapsamlı bir iş birliği ve bilgi paylaşımı gerçekleştirme imkanı bulacaklarını kaydetti.

Öte yandan son 10 yıl içerisinde Kazakistan'ın, Azerbaycan' yatırımlarının 20 milyon dolar olarak hesaplandığı ve yine iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2.8 milyar dolara ulaştığı aktarıldı.