Azerbaycan ordusunda "Entelektüel Yetenek Birimi" oluşturuldu

Azerbaycan ordusunda "Entelektüel Yetenek Birimi" oluşturulduğunu açıkladı. Birim, istenen şartları sağlayan askerlerin özel yeteneklerinden yararlanmak ve onlara iş deneyimi kazandırmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:33
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, orduda "Entelektüel Yetenek Birimi" oluşturuldu. Birim, askerliğini tamamlayan ve askerlik sürecinde farklılık yaratan erlerin Azerbaycan Milli Savunma Üniversitesi tarafından oluşturulan bölümlerde görevlendirilmeleriyle işleyecek. Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

Milli Savunma Bakanlığında, eğitimde farklılık gösteren yetenekli gençlerin bilgi ve becerilerinden en iyi şekilde yararlanmak ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak için yeni bir askerlik kavramı tanıtılıyor. Yeni eğitim konsepti kapsamında, askeriyede zekası yüksek yetenekli askerler, eğitim programını tamamladıktan sonra genç askerleri niteliklerine uygun olarak çeşitli proje ve faaliyetlere çekmek için Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde oluşturulan birimlerde özel koşullarda askerlik görevlerine devam edecekler.

BİRİM İÇİN ALIM ŞARTLARI NELER?

Oluşturulan yeni birimde görev alacak olan askerlerin; üniversite sınavında 600 ve üstü puan almış olması, yerli ve uluslararası olimpiyatlarda dereceye girmiş olması, Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması ve Shanghai Ranking Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda yer alan ilk 500 üniversiteden lisans ve yüksek lisans mezunu olması bekleniyor. Özel yeteneklere sahip olan bu gençlerin, gerçek askerlik hizmeti sırasında kendi alanlarında iş deneyimi kazanmalarının sağlanması hedefleniyor.