Azerbaycan, Karabağ'da bir toplu mezar daha buldu

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi Başkan Yardımcısı Korgeneral Şerafet Hasanov, Antiterör Operasyonu sonrasında kurtarılan bölgelerde 500'e yakın sivil ve askerin yer aldığı bir toplu mezar daha bulunduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 20:42
https://www.qha.com.tr/

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Azerbaycan'ın, 19 Eylül 2023 tarihinde başlattığı ve Ermeni güçlerin silahlarını teslim etmesiyle saatler sonra son bulan Antiterör Operasyonu'nun ardından çok sayıda bölge işgalden kurtarıldı. Azerbaycan, bayrağını yeniden diktiği bölgelerde 30 yıl önce işgalci Ermeni güçlerin savaş suçlarına bir kez daha tanıklık etti.

AZERBAYCAN'DA KURTARILAN BÖLGELERDEN BİRİNDE TOPLU MEZAR BULUNDU

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi Başkan Yardımcısı Korgeneral Şerafet Hasanov, naaşı bulunan ve ulusal kahraman ilan edilen Azerbaycan Türkü Riad Ahmadov'un cenaze töreninde bir toplu mezar daha bulunduğunu dile getirdi. Hasanov, kurtarılan bölgelerde 500'e yakın asker ve sivilin naaşların yer aldığı bir toplu mezar bulunduğunu söyledi. Şu ana kadar 25 kişinin kimliğinin tespit edildiğini belirten Hasanov, Devlet Güvenlik Teşkilatına bağlı sağlık labortauvarında araştırmaların yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili olarak Hasanov, sürecin devam ettiği bilgisini verdi.