Azerbaycan: Fransa'nın yürüttüğü yeni sömürgecilik politikasını ifşa ettik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bağlantısızlar Hareketi'nin Bakü'de düzenlediği Kadın Haklarının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Konferansı'ndaki mesajında Fransa'yı hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 17:31
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20 Kasım 2023 tarihinde Bağlantısızlar Hareketi tarafından "Kadınların Güçlendirilmesi ve Haklarının Genişletilmesi" konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova'nın ev sahipliğindeki konferansa Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkelerin üst düzey yöneticileri katıldı. Konferansta konuk kısmında Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de yer aldı.

"FRANSA'NIN YENİ SÖMÜRGECİLİK POLİTİKASINI İFŞA ETTİK"

Bahar Muradova, konferansta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımcılara mesajını okudu. Aliyev mesajında Azerbaycan'ın Bağlantısızlar Hareketi dönem başkanlığında hayata geçirilen faaliyetlerden bahsederek Kovid-19 salgınında "aşı milliyetçiliği"ne karşı atılan adımları, bazı ülkelere yapılan yardımları anlattı.

Azerbaycan'ın dönem başkanlığında sömürgecilik karşıtı girişimlere önem verdiklerini vurgulayan Aliyev, "Özellikle Fransa'nın küresel düzeyde yürüttüğü yeni sömürgecilik politikasını ifşa ettik ve bu utanç verici uygulamaya son verilmesi çağrısında bulunduk." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, sömürgeciliğin kadın hakları üzerinde de olumsuz etki bıraktığına dikkati çekerek, "Kadınların hayatın her alanında katma değer oluşturmasını teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.