Azerbaycan Dışişleri Bakanından Almanya'ya "Şuşa ve Hankendi" uyarısı!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Karabağ bölgesindeki Şuşa ve Hankendi şehirleri için yanlış isimler kullandığı gerekçesiyle Alman mevkidaşı Annalena Baerbock'a itiraz etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 04:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 04:26
https://www.qha.com.tr/

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Erivan temasları sonrasında Azerbaycan'a gelerek Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'la görüştü. İkili görüşme gerçekleştiren Baerbock ve Bayramov, akabinde ortak basın toplantısı düzenledi.

"AZERBAYCAN'IN EGEMENLİĞİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTERİM"

Bakan Bayramov, konuşmasında Azerbaycan'ın egemenlik alanları içerisinde yer alan Karabağ bölgesindeki Şuşa ve Hankendi şehirleri için yanlış isimler kullandığı gerekçesiyle mevkidaşı Baerbock'a itirazda bulundu. Bayramov, Azerbaycan'ın egemenliğine saygı gereği bu yerlerin isimlerinin doğru şekilde söylenmesi gerektiğini vurguladı. Bayramov, "Her egemen ülkenin topraklarındaki yer isimleri, Birleşmiş Milletlerin ilgili komitesine sunulmuştur ve bu isimler kullanılmalıdır. O kayıtlarda Alman Dışişleri Bakanı'nın kullandığı yer adları mevcut değildir. Azerbaycan'ın egemenliğine saygı gösterilmesini isterim" ifadelerini kullandı.

"ERİVAN'DAN YANIT BEKLİYORUZ"

Bakan Ceyhun Bayramov, Alman mevkidaşına Azerbaycan topraklarının 30 yıl işgal altında kalması, 2. Karabağ Savaşı, Ermenistan'la normalleşme süreci ve eylül ayında terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin bilgi verdiğini söyledi. Azerbaycan ordusunun uluslararası hukuk kurallarına uyduğunu vurgulayan Bayramov, sivillere ve sivil altyapıya zarar verilmediğini dile getirdi.

Ceyhun Bayramov, Ermeni nüfusun Karabağ'ı terk etmesinin sorumlusunun insanlara yıllarca ırkçılık aşılayan sözde ayrılıkçı yönetimle Ermenistan yönetimi olduğunu dile getirdi. Azerbaycan olarak Ermenistan'la barış sürecine sadık olduklarını belirten Bayramov, bu hususta Erivan yönetiminden yanıt beklediklerini ifade etti.

#Azerbaycan Dışişleri Bakanından Almanya'ya "Şuşa ve Hankendi" uyarısı!https://t.co/nGwVsyonjV pic.twitter.com/uHjhpzldug

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) November 6, 2023