Azerbaycan'da 2. Karabağ Savaşı şehitleri anıldı

Azerbaycan'ın Ermeni işgaline karşı 27 Eylül 2020 tarihinde başlattığı Vatan Muharebesi'nin 4. yıl dönümünde, şehit yakınları başta olmak üzere Azerbaycanlılar şehitlikleri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 16:37
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'da 27 Eylül Şehitleri Anma Günü'nde, yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenlendi ve şehitlikler ziyaret edildi. Bakü'de 2. Fahri Hıyaban'daki şehitliğe gelen şehit yakınları ve vatandaşlar, mezarlara çiçek bıraktı, dualar etti. Yerel saatle 12.00'de şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV, ZAFER PARKI'NI ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de inşaatı devam eden ve şehit olan askerlere saygının temsili olan Zafer Parkı'nı ziyaret etti. Parkın girişindeki anıt taşına bir buket çiçek bıraktı.

ZİYARETÇİLERDEN KURTARILAN TOPRAKLARA BÜYÜK İLGİ

Ziyaretçiler, kurtarılmış topraklara büyük ilgi gösterdi. Dünyanın 16 ülkesinden toplam 50 diaspora temsilcisi Hankendi ve Şuşa'yı ziyaret etti.

Hocalı ilçesinde bulunan şehitlikte ise Anma Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Fuzuli şehrinde ise Vatan Muharebesi şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

Şuşa'daki şehitlikler, öğrenciler tarafından ziyaret edildi. 

Laçin'de 44 gün süren Vatan Muharebesi'ni anlatan belgesel filmi gösterildi. Etkinliğe şehit aileleri, gaziler, askeri personel, bölge sakinleri, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Laçin ilçesindeki özel temsilciliği, Laçin ilçesinde Restorasyon, İnşaat ve Yönetim Hizmeti ile "Laçin İyileştirme Hizmeti" çalışanları katılım sağladı.