Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Selçuk Bayraktar'ı kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'ye ziyaret için gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ı kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 17:26
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Bakü'ye temaslarda bulunmak üzere gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ı kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Bayraktar'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aliyev'e selamlarını ve depremin ilk gününden bu yana sağlanan yardımlar dolayısıyla teşekkürlerini ilettiği bildirildi. 

Aliyev'in ise 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bir kez daha taziyelerini ileterek Türkiye'ye yaptıkları yardımların kardeşlik görevi olduğunu ifade ettiği belirtildi. 

2.KARABAĞ SAVAŞINDA BAYKAR'IN ROLÜ 

Türkiye'nin savunma sanayisinin son yıllarda büyük başarılara imza attığına değinen Aliyev, Baykar'ın da bu konuda öncü rol oynadığına dikkati çekti. Ayrıca Aliyev, Baykar ürünlerinin 2. Karabağ Savaşı'nda işgalci Ermeni güçlerin askeri teçhizatının imhasındaki rolüne vurgu yaptı. Ziyaret kapsamında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki savunma sanayisi alanındaki işbirlikleri ele alındı.

AZERBAYCAN'DA BAYRAKTAR TEKNOLOJİ KURULDU

Selçuk Bayraktar görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini yüksek teknoloji geliştirme ekosistemleri ile birlikte daha da pekiştirmek amacıyla yeni kurulan Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Aliyev'e bilgi verdi.

Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasının, insansız sistem platformları, insansız sistem platformları, yapay zekalı robotik insansız sistemler araştırma ve geliştirme, fabrika seviyesi bakım, teknisyen ve bakım eğitimleri, saha seviyesi teknik destek, lojistik koordinasyon alanlarında çalışması hedefleniyor. 

Bayraktar, Aliyev'e Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen ve Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın maketini hediye etti.