Astana'da 1. Orta Asya Medya Forumu yapıldı

Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından Türk Akademisi desteğiyle dün Astana'da 1. Orta Asya Medya Forumu gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 13:07
https://www.qha.com.tr/

Türk Akademisi desteğiyle Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalknıma Bakanlığı tarafından 20 Aralık'ta Astana'da Birinci Orta Asya Medya Forumu gerçekleştirildi. 100'den fazla konuşmacının katıldığı foruma Türk Devletleri Teşkilatı Birinci Genel Sekreteri Halil Akıncı, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı İcra Direktörü Kayrat Sarıbay konuşmacı olarak yer aldı.

Programa katılan önemli isimlerin yanı sıra ünlü Pulitzer Ödülü sahipleri, dünyaca ünlü bilim insanı, politikacı, gazeteci, analist ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Türk Akademisi Başkanlığı bugün Şahin Mustafayev moderatörlüğünde "Uluslararası Örgütler-İşbirliği Köprüsü" konulu panel düzenleyecek.