ANKA 2024’te Kazakistan'da üretime başlıyor

ANKA insansız hava araçlarının (İHA) 2024 yılında Kazakistan'da üretiminin başlayacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:14
https://www.qha.com.tr/

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. üretimi ANKA insansız hava araçlarının (İHA) Program Geliştirme Müdürü Erol Oğuz, 16 Ekim 2023'te yaptığı açıklamada; ANKA İHA'sı üretiminin Kazakistan'da 2024 yılında başlamasının planlandığını bildirdi.

KAZAKİSTAN KENDİ İHA'LARINI ÜRETECEK

Erol Oğuz açıklamasında, Kazakistan'a yönelik şu anda yapılmakta olan yatırım sürecinin netleştiğini aktardı. Yatırım amacının sadece Kazakistan'da İHA üretimini sağlamak olmadığını aktaran Oğuz, aynı zamanda bölgede Kazak uzmanlar yetiştirmek istediklerini kaydetti. Müdür Oğuz, ileride Kazakistan'ın kendi İHA'larını üretecek seviyeye gelmesini amaçladığını belirterek, "Sadece üretime geçmek değil gelecekte Kazakistan'ın insansız hava araçlarını bağımsız olarak üretebilmesi için deneyim ve teknoloji aktarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

2022'DE MUTABAKAT ZAPTI İMZALANMIŞTI

NC Kazakistan Engineering JSC ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasında 10 Mayıs 2022 tarihinde Ankara'da askeri ve tekniklere ilişkin bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Bu belgeye göre ANKA İHA'ları için iştirak bazında montaj ve bakım hattı düzenlenecekti.