AGİT, Azerbaycan-Ermenistan sınırını gözlemleyecek

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) bir heyetin bugün, 15 Ocak'ta, Azerbaycan - Ermenistan sınırını gözlemleyeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 16:47
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) bir heyetin bugün, 15 Ocak'ta, Azerbaycan - Ermenistan sınırını gözlemleyeceği bildirildi. Azerbaycan Resmi Haber Ajansı'nda yer bulan habere göre, gözlem misyonu, Ağdam'daki Sarıcalı köyünde bulunan AGİT temsilcisinin öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gözlemci heyetinin Azerbaycan tarafında organizasyon temsilcisinin saha yardımcıları olan Ghenadie Petrica ve Simon Tiller'ın yer alacağı, Ermeni tarafında ise Mihail Olaru ile Martin Schuster'in bulunacağı kaydedildi.

Ermenistan, 1992 yılından bu yana Dağlık Karabağ ve çevresi dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini yasa dışı olarak işgal altında tutuyor. İki ülke arasında 1994 yılında gerçekleştirilen barış görüşmelerinin ardından ateşkes anlaşması imzalanmıştı. Söz konusu anlaşma ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin kararına rağmen Ermenistan, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgeleri boşaltmayı reddediyor.