AB’nin Türk dünyasına ilgisi artıyor: Kazakistan ve Kırgızistan’da önemli görüşme!

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, Kazakistan ve Kırgızistan’a gerçekleştireceği ziyaretin AB-Türk dünyası ilişkileri için bir fırsat olacağı değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 16:17
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) Diplomatik Servisi basın ekibinin yayımladığı duyuruya göre, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 1-3 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kazakistan ve Kırgızistan’a ziyaret gerçekleştirecek.

İki gün sürecek olan ziyarete Kazakistan’dan başlayacağını bildirilen Borrell, ilk gün Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüşecek.

İkinci gün ise Kırgızistan’a geçecek olan Borrell, burada da Kırgızistan Dışişleri Bakanı Jeenbek Kulubayev ve Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Azhikeev ile görüşmelerde bulunacak.

Borrell’in gerçekleştireceği ziyaretin, zorlu jeopolitik şartlara rağmen AB ve Türkistan coğrafyasında yer alan Türk devletleri arasındaki ilişkileri geliştirme taahhüdünü teyit etmek için önemli bir fırsat olacağı değerlendiriliyor.