15 yıldır kapalı olan Özbekistan-Kırgızistan arasındaki sınır kapısı yeniden açıldı

15 senedir kapalı olan Özbekistan ve Kırgızistan arasındaki Bekobod-Honobod ve Marhamat sınır kapıları tekrar faaliyete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 17:25
https://www.qha.com.tr/

Selahaddin Kaşgarlı / QHA Muhabir / Ankara

Özbekistan ve Kırgızistan arasında 15 yıldır kapalı olan Bekobod-Honobod ve Marhamat sınır kapıları tekrar açıldı. Kırgızistan Oş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Oş bölgesinin Aravan ilçesine bağlı Çek Abad köyündeki Bekobod-Honobod ve Marhamat sınır kontrol noktası bugün törenle açıldı.

SINIR KONTROL NOKTASI TÖRENLE AÇILDI

Sınır kontrol noktasının açılış törenine Oş Vali  Yardımcısı Uristem Manapov, Özbekistan'ın Andican Valisi Şukrat Abdurahmanov, Aravan İlçe Başkanı Seytek Kulubaev ile çok sayıda Özbek ve Kırgız vatandaş katıldı.

İKİ KARDEŞ ÜLKE BAŞKANLARI SORUNU ÇÖZDÜ

15 yıldır kapalı olan sınır kontrol noktası, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev arasında imzalan anlaşmalar kapsamında faaliyete geçti. Resmi açılış töreni sırasında küçük bir konser programı düzenlendi.

KONTROL NOKTASI YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Açılış töreninde konuşan Oş Bölgesi Vali  Yardımcısı Uristem Manapov, "Artık Andican bölgesinin Marhamat ilçesi sakinleri ile Oş bölgesinin Aravan ilçesi sakinleri arasında iletişim yeniden sağlandı. Kontrol noktası bugünden itibaren özel bir programa göre çalışacak" ifadeleri kullanıldı.