Yıllardır yazılmayan hüznün şarkısı "Gözleri yaşlı Kırım"

Sakarya Kırım Türkleri Derneği eski Başkanı Münir Ballıca, sosyal medya hesabı Facebook’tan, Kırım ile ilgili yaptığı bir videoyu paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 12:04
https://www.qha.com.tr/

Sakarya Kırım Türkleri Derneği eski Başkanı Münir Ballıca,Kırım için yazdığı şarkıyı sosyal medya hesabı Facebook'tan paylaştı.

Minür Ballıca, yaptığı video paylaşımdaki açıklamasında şu cümleleri kulllandı:

Kırım’ın geçmiş tarihinde ve bu gününde öyle acılar var ki... Çiçekler arasında bile boğazımızı yakar... Bu bitmeyen zulüm ve işkenceler şiirlere, şarkılara, destanlara ve edebiyat dünyasına senelerdir konu oldu.... 18 Mayıs 1944’te bilindiği gibi insanlar; işgalciler tarafından, yeri geldiğinde dipçiklerle, çoğunu da daha orada öldürülerek toplandı.

Bu dünya tarihinin en asil insanları ağaçlar gibi köklerinden sökülerek açlığın içerisinde, yarısının sonu ölümle biten sürgüne Ruslar tarafından mecbur edildiler... Kırım’a ve vatanları uğruna hayatlarını kaybedenlere, boş laf kalabalığı olmadan, kanında Kırım Türklüğü bulunan bizlerin borcu vardır..

Bildiğim kadar ile, senelerdir Kırım hakkında bir şarkı yapıldığını hatırlamıyorum. Kırım Türk’üyüm diyen insanlardan aldığım güç ile, müzisyen ve bestekar kardeşim Tevfik Tançgil’e bir Kırım şarkısı yapalım dediğimde, tüm memnuniyeti ve her zaman yüzündeki sevgi gülümsemeleri ile kabul etti. Geçmişin, hüznünü ve gözyaşlarını, mini mini bebeklerin bedenlerinin akbabalara yem olarak atıldığı yaşamı kağıda hissettiğim kadar dökmeye çalıştım, dökebildiysem ne mutlu bana...

Kardeşim Tevfik anlattıklarım ve kendisine vermiş olduğum birkaç kitabı okuyarak, ( Zaten kendisi bu konuda çok hassas ) ruhumun en güzel derinliklerinde yazmış olduğum sözlere bir aylık çalışma sonucunda can verdi. Kendisine şahsım ve Kırım camiası adına çok teşekkür ederim.

Bu duygu dolu eseri her dinlediğimizde, Kırım için can verenler ile, kardeşim Tevfik’in ( Bir trafik kazasında ) kaybettiği yakışıklı ve melek gibi karakterli delikanlı çocuğunda kabirleri, nurların ışıkları ile aydınlansın...

Bu eser Tevfik Tançgil, ve tarafımdan ve Sakarya Kırım Türkleri camiasından, tüm Kırım camiasına armağanımızdır...

SAKARYA KIRIM TÜRKLERİNİN SESİ PLARTFORMU

İşte o video: