Viktor Yanukoviç hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 09:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in küçük oğlu Viktor Yanukoviç Rusya’da hayatını kaybettiği iddia edildi.

İlgili bilgileri doğrulayan eski Bölgeler Partisi üyesi, Ukrayna milletvekili Nestor Şufriç, 22 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, “Viktor Yanukoviç feci şekilde hayatını kaybetti. Nasıl yaşadıysa öyle öldü, direksiyon başında hayatını kaybetti” diye kaydetti.

Ukrayna ve Rus basını, kendi kaynaklarına atıfta bulunarak Viktor Yanukoviç’in küçük oğlu ve diğer 5 kişinin bulunduğu Volkswagen markalı aracın Baykal Gölü üzerindeki buzun kırılması sonucu göle düştüğünü bildirdi. Verilen haberlere göre tüm yolcular kurtarılırken sürücü hayatını kaybetti.

Araçta 5 Ukrayna vatandaşı ve bir Moskova sakini olduğunu belirten yerel basının verdiği habere göre, sürücü, “küçük” Viktor Yanukoviç gibi 33 yaşındaydı.

Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın İrkutsk bölgesi Şube Başkanı Andrey Şutov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sürücünün Cumhurbaşkanının oğlu olabileceğini” düşünmediğini kaydederek hayatını kaybeden sürücünün Viktor Davıdov olduğunu belirtti.

Lb.ua sitesi ise Yanukoviç'in oğlunun daha önce annesinin kızlık soyadını, yani Davıdov soyadını almak istediğini ileri sürdü.

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Müsteşarı, Ukrayna milletvekili Anton Geraşçenko, Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı’nın oğlu Viktor Yanukoviç’in hayatını kaybettiği Baykal gölündeki kazanın ayrıntılarını anlattı.

“Küçük” Viktor Yanukoviç’in hayatını kaybettiğini doğrulayan Geraşçenko yaptığı açıklamada, “Baykal Gölü üzerinde Volkswagen Multivan aracı ile gezerken karla kaplı ince ve kalın buz arasındaki sınırı görmedi ve buzun ince olduğu bölgede ilerlemeye başladı. Buzun kırılması sonucu araç, sürücünün olduğu yana devrilerek batmaya başladı” dedi.

Araçta bulunan 5 yolcudan 4’ünün araçtan çıkmayı başardığını ifade eden Geraşçenko, “5 kişi sudan çıkarıldı. Kaynağımın konuştuğu tanıkların söylediğine göre, Yanukoviç göl üzerinde gezmeye başladığında güvenlik kemerini taktı ve araç batmaya başladığında kemeri çıkarmak için saniyeler kaybetti. Bu saniyeler içinde sürücü kapısı, buz ile araç arasında sıkışıp kaldığından dolayı artık açılamıyordu” diye devam etti.

Birkaç saat sonra “küçük” Viktor Yanukoviç’in cesedinin suyun üzerine çıktığını ve bunun, Yanukoviç’in araçtan çıkabildiğinin göstergesi olduğunu söyleyen Anton Geraşçenko, “Ancak yukarıya çıkması için hava yetmedi. Ayrıca ıslanan giyimleri onu dibe çekiyordu” dedi.

Geraşçenko, “Viktor Yanukoviç’in hayatını kaybetmesiyle ilgili çelişkili söylentilerin yayılması, Rus gizli servislerin Putin'e olay hakkında bilgi verdiği ve ondan eski Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in oğlunun hayatını kaybettiği ile ilgili haberlerin basında ne şekilde sunulmasına ilişkin cevap beklediğinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.

Hız tutkunu “küçük” Viktor Yanukoviç, otomobillere olan sevgisiyle biliniyordu. Büyük otomobil koleksiyonu olan ve araba yarışlarıyla ilgilenen “küçük” Yanukoviç, hız yarışlarının organizatörü ve katılımcısıydı.